“Met de wagen? Drink dan geen alcohol of laat je rijden”

De zomer is volop in het land, dat betekent volle terrasjes, de barbecues van stal worden gehaald en elk weekend is wel ergens een festivalletje mee te pikken. Dat daarbij een frisse pint hoort, hoef je in België bierland niet meer uit te leggen. Wat echter wel nog extra uitleg behoeft, is dat alcohol en vervolgens met de wagen rijden geen goede mix is. Dit is precies de boodschap die de brouwers van Alken-Maes uitdragen met hun partners de Responsible Young Drivers. 

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand

“Als brouwers willen wij constructief meewerken aan een mentaliteitswijziging rond drinken en rijden,” zegt Sebastiaan De Meester, woordvoerder bij Alken-Maes. “Tijdens de zomer zijn er veel gelegenheden om van een fris pintje te genieten. We vinden het fantastisch dat onze bieren mensen samenbrengen, van scoutsfuif tot festival. Maar wie zich nadien nog moet verplaatsen, die gebruikt beter openbaar vervoer of neemt best een taxi. Als je toch de wagen neemt, drink dan geen alcohol of laat je rijden.”

Om deze boodschap actief uit te dragen, werkt Alken-Maes sinds 2015 samen met de Responsible Young Drivers. Een geslaagde samenwerking, zo blijkt: “In de Responsible Young Drivers vinden wij een uitstekende partner,” zegt Sebastiaan. “Elk jaar neemt een ploeg vrijwilligers van Alken-Maes deel aan de Europese Nacht Zonder Ongevallen. In discotheek Carré in Willebroek vragen we de chauffeurs onder de feestvierders zich te engageren en geen alcohol te drinken. We krijgen veel positieve reacties hierop, we merken dat het grote publiek meer dan vroeger hiervoor open staat. De Responsible Young Drivers organiseren ook geregeld acties bij interne events van Alken-Maes, zoals het jaarlijkse nieuwjaarsfeest. “Onze collega’s zijn onze belangrijkste ambassadeurs, wij willen ook hen zoveel mogelijk betrekken in dit verhaal. Uiteindelijk komt het neer op de slogan ‘bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand’. Dus drink een pintje op het juiste moment en op de juiste plaats.”

World Beer Awards

Ondertussen zit Alken-Maes niet stil om alcoholvrije alternatieven aan te bieden. Zo werd Maes 0.0% begin 2018 gelanceerd en viel het nieuwe bier op de World Beer Awards meteen in de prijzen als beste alcoholvrije pils ter wereld. “Ook in tal van andere wedstrijden haalt onze Maes 0.0% uitstekende resultaten, het bier wordt duidelijk geapprecieerd,” zegt Sebastiaan. “Recent voegden we aan ons alcoholvrije aanbod ook Strongbow Red Berries 0.0% toe, op basis van appels en rode vruchten. Een ideale smaakmaker voor een zomers aperitief.”

 

 

“Met de wagen? Drink dan geen alcohol of laat je rijden”