100% gerecycleerde Maes bekers op Pukkelpop 2019

Pukkelpop, de stad Hasselt, Maes Pils en Fost Plus kwamen in augustus 2018 met een heuse primeur: De bierbekers gebruikt tijdens Pukkelpop 2018 worden allemaal gesorteerd en vervolgens gerecycleerd tot nieuwe bekers, die op hun beurt worden ingezet op Pukkelpop 2019. Tijdens de festivaleditie van dit jaar wordt het project voortgezet zodat ook de Maes bekers van Pukkelpop 2020 uit gerecycleerd materiaal zullen bestaan.

De 100% circulaire bekers van Maes op het Pukkelpop festival 2018 waren een groot succes. Pukkelpop en Maes hebben daarom besloten om het project voort tijdens de editie 2019. Het festival stelde als doel 90% van alle bekers te sorteren, zodat ze nadien kunnen worden gerecycleerd. Om dit te verwezenlijken stond er tijdens festivaleditie 2019 nog meer vuilbakken verspreid over het festivalterrein en de backstagezone. De festivalganger hielp mee sorteren door bekers in zo’n vuilbak te gooien of ze binnen te brengen in een van de verzamelpunten om drankbonnetjes te verdienen. Daarnaast verzamelde een team van vrijwilligers de bekers ook op het terrein.

Sebastiaan De Meester, woordvoerder Alken-Maes: “Wij zijn zeer opgetogen om dit unieke project voort te zetten. Alle Pukkelpoppers zullen van een frisse Maes kunnen genieten in volledig gerecycleerde Maes bekers. Duurzaamheid is voor ons als bierbrouwer een belangrijke focus. Zo wordt al het bier van Alken-Maes geproduceerd met behulp van 100% groene energie en zetten we in op duurzaam watergebruik om onze pintjes te brouwen. Dit project met 100% gerecycleerde bekers is bijzonder waardevol. De afvalberg neemt af en het illustreert op een zeer tastbare manier de kracht van de circulaire economie: de gebruiksvoorwerpen van morgen, sorteren we vandaag. De lege beker van de festivalbezoeker is niet langer afval, maar een belangrijke grondstof.”

 

100% gerecycleerde Maes bekers op Pukkelpop 2019