Help ons recycleren

De Coca-Cola PET-flesjes bestaan vandaag uit amper 26% gerecycleerd materiaal, terwijl ze al 100% recycleerbaar zijn. Waar gaat het mis? We krijgen nog te weinig lege verpakkingen terug. Ze belanden vaak in de verkeerde vuilnisbak, op straat of in de zee. Tijd om het tij te keren: help ons recycleren!

Wat doet Coca-Cola?

Duurzamer gemaakt: Hetzelfde flesje, minder grondstoffen.
Onze Coca-Cola verpakkingen zijn vandaag volledig recycleerbaar. Van blik tot fles - inclusief etiket en dop! Onze petflessen bestaan voor 26% uit gerecycleerd plastic, maar dat kan beter. Tegen 2025 willen we dat onze flessen voor minstens 50% uit gerecycleerd plastic bestaan om zo minder nieuwe grondstoffen te gebruiken. Ook proberen we onze verpakkingen zo licht mogelijk te maken. Grote primeur: deze zomer presenteren we op de festivals onze lekkere Coca-Cola voor het eerst in een 100% gerecycleerd PET flesje. Dat is een nieuw flesje, gemaakt uit oude, gerecycleerde flessen. Helemaal circulair dus.

100% recycleren: Laat die verpakkingen maar (terug)komen!
We geloven in een circulaire toekomst. Tegen 2025 willen we voor elk verkocht drankje, een verpakking terughalen om te recycleren. Inderdaad: oude verpakking is goed voor het maken van een nieuwe. Elk plastiek flesje een tweede leven geven. En een derde. En een vierde. Opnieuw en opnieuw. Resultaat? Een gigantische impact op het milieu. Daar doen we het voor.

Slim samenwerken: Met jou én lokale organisaties.
Ligt iedereen vandaag niet wakker van verpakking, plastic en een vervuild straatbeeld? Mensen zoals jij en politici willen het beter doen, maar wij ook. Want we beseffen dat we jaarlijks flink wat verpakkingen op de markt brengen. En we mogen dan wel pleiten voor meer duurzaamheid - alleen geraken we er niet. De beste oplossingen komen er dan ook door slimme samenwerkingen met de overheid en de industrie. En mensen zoals jij!

Help ons recycleren
Help ons recycleren