Aan de slag als “food artist”

Eten maakt gelukkig. Of je nu kiest voor vlees, vis of groenten - goed gemaakt smaakt! Toch zijn lekkere bereidingen slechts een deel van de culinaire ervaring. Ons oog wil ook wat. Met eenvoudige ingrediënten van het seizoen tover je in een wip lekkers én moois op je bord. Hieronder vind je vier tips voor fraaie gerechtjes met lekkers van bij ons.

Lieflijke aardappelroosjes

Onze eerste tip: sierlijke aardappelroosjes. Aardappels zijn al eeuwen typisch Belgische kost. De aardappel is ook vandaag nog thuis in alle keukens. De bereidingsmogelijkheden zijn eindeloos. Tover je aardappelen bijvoorbeeld eens om tot roosjes, symbool van liefde, vreugde, geluk en genegenheid.

Stevige kost afgewerkt met aantrekkelijk vlechtpatroon

Tip twee: druilerig herfstweer en vrienden over de vloer? Dan zal vleesbrood met tomatensaus en linzen uit de oven zeker bekoren. Kies voor dit heerlijke comfort food en werk af met gerookt spek. Het vlechtpatroon is heel eenvoudig te maken met sneden gerookte ham, te draperen over je vleesbrood . Het geeft je ovenschotel net dat tikkeltje extra.

Heerlijke verrassing: appelroosjestaart 

Tip drie: is koken de nieuwe yoga voor jou? Voel jij ook hoe snijden, stoven en bakken een meditatief effect heeft? Smaakt appeltaart beter als ze er mooi uitziet? Dan is deze magische appelroosjestaart iets voor jou. September, oktober en november zijn dé appelmaanden, ideaal dus om met appels van bij ons aan de slag te gaan. In deze maanden is de prijs laag en smaken ze kraakvers.

Kunstwerkjes op je bord: aan de slag met de recepten van echte chefs

Tip 4: food artist to be? Maak kunstwerkjes op je bord. Voor diegenen die culinair een stapje verder willen gaan, raden wij de recepten van de NorthSeaChefs aan. Je speelt meteen in een hogere klasse.

Tartaar van Griet

Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry

Zeebarbeel met wortel en prei

Rolletjes van tongschar met prei en aardappel

Neem zeker ook een kijkje in onze tips voor een correct gedekte tafel. Zo maak je de eetervaring nog een stapje rijker!

Aan de slag als “food artist”
Aan de slag als “food artist”
Aan de slag als “food artist”